Dit onderzoek naar de gevolgen van baanverlies wordt uitgevoerd door drs. Janske van Eersel in samenwerking met prof. dr. Paul Boelen van de Universiteit Utrecht.

Wij onderzoeken of er rouwsymptomen kunnen optreden na verlies van je baan en wanneer dit eventueel overgaat in gecompliceerde rouwsymptomen. Hierover ontwikkelen we een wetenschappelijke vragenlijst. Tevens brengen wij in kaart welke risico- en beschermende factoren mogelijk een rol spelen in het ontstaan van gecompliceerde rouwsymptomen na baanverlies.

Om deze vragenlijst te kunnen valideren moeten we hem samen met zes andere vragenlijsten bij 500 personen afnemen die hun baan zijn verloren. Invullen duurt gemiddeld 15 minuten. Lees meer informatie over het onderzoek in deze brief voor deelnemers.

Wil je meewerken met het ontwikkelen en valideren van deze vragenlijst?
Ja, ik wil meedoen!

In het kader van dit onderzoek wordt tevens een link gelegd naar de praktijk. Er is een groepstraining ontworpen, DPM training, gebaseerd op diverse wetenschappelijke modellen en op basis van de onderzoeksresultaten wordt deze interventie voortdurend verfijnd.

Als je meer wilt weten over het onderzoek of vragen hebt, neem gerust contact met ons op: info@onderzoekbaanverlies.nl